Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title 3 x de fraaiste uitzichten van Hasselt

3 x de fraaiste uitzichten van Hasselt

3 x de fraaiste uitzichten van Hasselt

3 x de fraaiste uitzichten van Hasselt

Hasselt is misschien een kleine stad, maar daarom niet minder de moeite om te bezoeken. Het lekkere eten, de vele shop-mogelijkheden en zijn gezelligheid zijn misschien wel de grootste troeven, maar wie moeite doet (of de juiste plekjes kent) kan ook genieten van enkele schitterende uitzichten over de Limburgse hoofdstad. We presenteren u met veel plezier onze top drie.

Sky Lounge – Radisson Blu Hotel (Torenplein 8)

De grootste troef van dit centraal gelegen designhotel is het magnifieke uitzicht vanaf de Sky Lounge. Op de hoogste verdieping van het Radisson Blu kan je namelijk profiteren van een prachtig 360° uitzicht over de Limburgse hoofdstad en zijn omgeving. Naast het knappe panorama kan je bovendien genieten van een lekkere cocktail, een (streek)biertje of wijntje.

El Chiringuito (Kempische Kaai 2)

Aan de Kanaalkom, tussen de aangemeerde bootjes, vind je El Chiringuito. Een meer rustgevende plek om van een aperitiefje te nippen kan je in het Hasseltse moeilijk vinden. Gelegen op het water, biedt El Chiringuito je de perfecte omgeving om te relaxen met een mooi uitzicht. Tip: Geniet op een zomeravond van een mooie (lange) zonsondergang over de kanaalkom. Beter kan haast niet.

De Japanse Tuin (Gouverneur Verwilghensingel 23)

Soms bezorgt Hasselt je ook een unicum, en de Japanse tuin is er zo eentje. Het is niet zomaar een Japanse tuin, maar de grootste van Europa. De plek bij uitstek om tot rust te komen, in het verlengde van het Kapermolenpark. Wie houdt van kalmte kan hier chillen op een bankje om naar de watervallen te luisteren, de pracht van de koi-vissen bekijken, of gewoon picknicken of rondwandelen. Bovendien zijn er maandelijks tal van activiteiten die worden georganiseerd voor het (grote) publiek.