Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title 5x heerlijk ontbijten in Hasselt

5x heerlijk ontbijten in Hasselt

5x heerlijk ontbijten in Hasselt

5x heerlijk ontbijten in Hasselt

Wat is er gezelliger dan op je gemak genieten van een heerlijk, vers ontbijt? Niet veel, als je het ons vraagt. In Hasselt ben je op de geknipte plaats om van de meest smakelijke ochtendmaaltijden te smullen. We stellen je enkele van de beste Hasseltse ontbijtzaken voor, zodat jij je (winkel)dag van start kan laten gaan met een knaller.


Het Menneke

Het Menneke is een hotel én ontbijtbar gelegen in de Hasseltse binnenstad. Je kan er dus niet alleen genieten van een deugddoende nacht slaap, maar ook van een heerlijk ontbijt, zélf als je niet bent blijven slapen. De naam ontleent Het Menneke van de vele ‘mannekes’ die Hasselt rijk is. Denk maar aan het Borrelmanneke, het Demermanneke en het Speculaasmanneke.

In het gerenoveerde herenhuis uit 1900 smul je van een gastronomisch ontbijt in een gezellige, huiselijke sfeer. Het ontbijt bestaat niet enkel uit de klassieke gerechten, maar zo kun je je er bijvoorbeeld ook gerookte zalm laten smaken. Het Menneke hecht bovendien erg veel belang aan de versheid van hun producten, daardoor kun je op je beide oren slapen dat wat op je bord verschijnt uit de meest verse ingrediënten bestaat.

Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt   Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt   Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt

Het Menneke – Maastrichterstraat 48, 3500 Hasselt
www.hetmenneke.be/ontbijt


Sweet Coffee

Ben je een liefhebber van zoetigheid? Dan breng je best een bezoekje aan Sweet Coffee op de Hasseltse Botermarkt. Je bent bij Sweet Coffee dus niet enkel welkom voor je ochtend-espresso, maar ook kan je er smullen van heerlijke ontbijtmaaltijden. Naast de klassiekers -denk aan een pistolet, croissant of chocoladebroodje- heb je ook de keuze uit bijvoorbeeld een avocado toast met eieren en gerookte zalm, een Oreo-pancake, of een deluxe-ontbijt met notenbrood.

Onze tip: Probeer eens een blueberry banana nut oatmeal! Appetijtelijke havermout met bosbessen, banaan, walnoten en honing.

Zoals de naam zegt, bij Sweet Coffee weet je zeker dat je je dagelijkse behoefte aan zoetigheid reeds ’s ochtends verzadigt. Enkel voor lekkerbekken!

Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt   Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt

Sweet Coffee – Botermarkt 15, 3500 Hasselt
www.sweet-coffee.be


De Coeckepanne

Je vindt De Coeckepanne in het gezelligste en oudste deel van Hasselt, in het straatje recht tegenover de Paterkeskerk, genaamd ’t Derp. Je kan er heerlijk en uitgebreid ontbijten, brunchen en lunchen. De Coeckepanne heeft een ruime keuze, gaande van een klein tot een uitgebreid ontbijt, en zelfs een vegetarisch of glutenvrij ontbijt. Ook de kindjes kunnen hier terecht voor een aangepaste maaltijd.

Bij mooi weer is het gezellig vertoeven op het tuinterras of het terras dat uitkijkt op de Paterkeskerk. Het leuke aan ontbijten in De Coeckepanne is dat je er kan kiezen tussen verschillende formules, zoals het hoeveontbijt, het Engels ontbijt en het gezond ontbijt. Je kan er zelfs je laten verrassen door de chef met een verrassingsontbijt. Smullen maar!

Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt

De Coeckepanne – Schrijnwerkersstraat 10, 3500 Hasselt
www.decoeckepanne.be


Maison Blanche
 

Maison Blanche is al jaren een gevestigde waarde in Hasselt voor wie van heerlijk, uitgebreid en origineel ontbijten houdt. Het sobere maar trendy interieur, de gezellige terrassen en een aangepaste lounge of klassieke achtergrondmuziek brengen je meteen in een ontspannen sfeer.

Sinds kort bestel je er ook een nieuwe variant van het ‘deluxe-ontbijt’, nl. het ‘feel good-ontbijt’. Eitjes, spek, charcuterie en muesli werden o.a. op een originele manier vervangen door een fritata, bananen- en havermoutpannenkoekjes, extra vers fruit en granola. Een aanrader!

Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt 

Maison Blanche – Maastrichterstraat 82, 3500 Hasselt
www.maison-blanche.be


Aroma

Aroma is een gezellige koffiebar gelegen in hartje Hasselt in een prachtig 19e eeuws pand. Aanvankelijk was het een koffiehuis, maar dat concept heeft Aroma bijgestuurd tot een zaak waar, op elk moment van de dag, lekkere dingen geproefd kunnen worden. Het is de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van een vers, artisanaal gebrand kopje koffie of een tasje thee.

Natuurlijk kun je bij Aroma ook genieten van een heerlijk ontbijt, en dit vanaf 08u30 ’s morgens. Je kan er kiezen tussen verschillende ontbijtformules met spek, of voor het luxe-ontbijt met o.a. croissants, mini-pistolets, charcutterie, eieren en spek. Voor Aroma staat gezelligheid centraal en dat merk je doorheen het decor.  Wie op het tuinterras zit, komt bovendien volledig tot rust, en dat midden in de stad.

Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt  Hasselt Winkelstad - Ontbijten in Hasselt

Aroma – Aldestraat 48, 3500 Hasselt
www.aromahasselt.be