Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title Authentiek Aziatisch dineren in Hasselt

Authentiek Aziatisch dineren in Hasselt

Authentiek Aziatisch dineren in Hasselt

Authentiek Aziatisch dineren in Hasselt

De populariteit van de Oosterse keuken zit in de lift, en dat merk je. De bereidingen zijn het resultaat van een velerlei aan smaken, geuren en kleuren. De Oosterse keuken is rijk en veelzijdig, met smaakpaletten die gaan van zoet tot hartig en van mild tot vurig. Zowat elk Aziatisch land heeft zijn eigen typische gerechten en kooktradities. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: de ingrediënten die ze in hun gerechten gebruiken zijn vers, knapperig en lekker. Graag presenteert Hasselt Winkelstad je enkele van de leukste plekken waar je kan genieten van de lekkerste Aziatische gerechten.

 

Taste of India

Taste Of India is het eerste Indische restaurant in Limburg. Gelegen in het hartje van Hasselt heeft Taste of India een heerlijke cuisine en laat je genieten van de typische gerechten van het verre Oosten.

Al zeker 500 jaar wordt de Indiase culinaire traditie erkend als een unieke keuken. Wat veel mensen niet weten is dat het bekende woord “tandoori” niet zozeer refereert aan het gerecht, als wel de traditionele kleioven waarin ze bereid wordt. Zulke tandoori kon dus ook niet ontbreken in dit authentiek Indisch restaurant.

Een leuke extra is het overheerlijke, verse eigenbereide brood, eveneens gemaakt in de tandoori-oven.

ONZE TIP: Proef zeker eens de heerlijke Chicken Biryani!

Hasselt Winkelstad - Aziatisch dineren - Taste of India  Hasselt Winkelstad - Aziatisch dineren - Taste of India  Hasselt Winkelstad - Aziatisch dineren - Taste of India

Taste of India
Fruitmarkt 26, 3500 Hasselt
www.tasteofindia1.com

 

Tasty Bowl

Slechts enkele huisnummers verder dan Taste of India vind je reeds onze volgende aanbeveling: Tasty Bowl. Deze erg populaire stek biedt een lekker gezond en budgetvriendelijk alternatief voor de grote fastfoodrestaurants. Voor een Thaise maaltijd die je altijd zal smaken, en dit tegen een scherpe prijs, zit je hier optimaal.

Hoewel het er tegen de ‘spitsuren’ altijd redelijk druk is (en dat is niet voor niets natuurlijk), is Tasty Bowl een gezellige plaats voor een snelle hap, maar ook voor bijvoorbeeld een gezellig etentje met vrienden, vooraleer het Hasseltse nachtleven in te duiken.

De ontspannen sfeer, het verse eten, de smakelijke sauzen, en de snelle bereiding maken van Tasty Bowl de ideale plaats voor een gezonde maaltijd in het centrum van de ‘stad van de smaak’. Het enige waar je over kan twijfelen is als je al dan niet met stokjes eet!

ONZE TIP: De padtai kip met noedels en zoete chili saus is altijd een aanrader!

  Hasselt Winkelstad - Aziatisch dineren - Tasty Bowl  

Tasty Bowl
Fruitmarkt 34, 3500 Hasselt
www.tastybowl.be

 

Esaki

We hebben je reeds trekpleisters aangeraden voor Indisch en Thais eten, maar natuurlijk kan de Japanse cuisine niet ontbreken in dit overzicht. En waar kan je in Hasselt beter terecht voor de authentieke Japanse keuken dan bij Esaki in de Maastrichterstraat?

Wat je direct merkt is de liefde voor pure ingrediënten. De chef bereidt misschien wel de beste sushi-gerechten in Hasselt. Bij Esaki weet je bovendien zeker dat je dagelijks kraakverse, oogstrelende sushi’s voor je neus geschoteld krijgt.

Bij Esaki word je ondergedompeld in een sfeervolle en Aziatische omgeving. Je krijgt niet alleen op culinair vlak een totaalbeleving, maar het is ook een geknipte plaats voor een etentje met vrienden, of een tête-à-tête met je zielsgenoot.

Laat dus je zintuigen strelen en geniet van artisanaal bereide sushi’s en andere wisselende Aziatische specialiteiten bij Esaki!

ONZE TIP: Smullen van de sushi en sashimi-combo!

Hasselt Winkelstad - Aziatisch dineren - Esaki  Esaki Sushi   Esaki Sushi

Esaki Hasselt
Maastrichterstraat 98, 3500 Hasselt
www.esakihasselt.be

 

Oishii – Sushi, Grill & More

Last but not least stellen we jullie graag Oishii voor. Ga je een nachtje stappen, of gezellig een drankje drinken, dan is Oishii de perfecte uitvalsbasis om eerst heerlijk Aziatisch te dineren. Zoals de naam zegt, kan je er terecht om te smullen van kraakverse sushi, grillgerechten, en nog veel meer.

Oishii was het eerste sushi- en Japans restaurant dat opende in Limburg, en bewijst haar  populariteit nog dagelijks. De naam zelf betekent in het Japans ‘heerlijk’, en die betekenis is niet gestolen. Je kan er genieten van een brede keuze in Japanse gerechten, die variëren van vlees- en visgerechten, over sushi, tot allerlei vegetarische alternatieven.

Niet onbelangrijk, bij Oishii kan je eveneens genieten van een erg grote selectie aan saké’s en Japanse whisky’s. Heb je nog meer redenen nodig om Oishii te ontdekken? Wij denken van niet!

ONZE TIP: Probeer eens een teriyaki sake, een zalmsteak met teriyaki-saus en rijst, overheerlijk!

  Hasselt Winkelstad - Aziatisch dineren - Oishii  

Oishii – Sushi, Grill & More
Zuivelmarkt 21, 3500 Hasselt
www.oishii.eu