Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title De lekkerste cocktails in Hasselt

De lekkerste cocktails in Hasselt

De lekkerste cocktails in Hasselt

De lekkerste cocktails in Hasselt

Wintertijd betekent dan wel een periode van dikke sjalen, warme mutsen en donkere dagen, maar Hasselt biedt je enkele uitstekende plekken om deze koude tijden de vergeetput in te kieperen. In één van de vele knusse cocktailbars die de stad rijk is, dompel je jezelf onder in zuiderse sferen en relaxerende muziek die je doen wegdromen naar zonovergoten stranden en azuurblauwe zwembaden. Wat is er namelijk beter om de winterblues te bestrijden dan een portie mentale zon en… een heerlijke cocktail in je hand? Daarom voelden we het onze taak om jou enkele van de leukste zaakjes voor te stellen. Arriba!

 

Café Latino

Na een bezoek aan Mexico kon zaakvoerster Ann het prachtige land niet meer uit haar hoofd zetten, wat tot de inspiratie leidde die het ontstaan van het intussen alom bekende Café Latino betekende. Deze sfeervolle trekpleister bevindt zich in het hartje van Hasselt en heeft dankzij zijn authentieke cocktails -die intussen even vermaard als heerlijk zijn- een sterke reputatie opgebouwd.

Een bezoek aan Café Latino staat niet alleen garant voor een zalige gezelligheid terwijl je rustig van een cocktail sipt, maar je kan er ook heerlijk eten. Mexicaans natuurlijk, wat dacht je?
Je waant je bij Café Latino bovendien echt op vakantie: het interieur is warm en kleurrijk, met palmen en originele Mexicaanse decoratie, en zwoele bolero- en salsadeuntjes op de achtergrond. Nog niet overtuigd? Breng dan zeker zélf een bezoekje!

TIP: Probeer zeker eens de Mango Daiquiri!

   Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails . Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails

Café Latino
Zuivelmarkt 12, 3500 Hasselt
www.cafelatino.be

 

Koks&Tales

Na het overdonderende succes van de pop-up cocktailbar Koks&Tales, besliste barman Rob Biesmans de eerste gespecialiseerde, authentieke cocktailbar te openen in het centrum van de Stad van de Smaak.

Gelegen in een plezante buurt met tal van leuke cafeetjes en winkeltjes, ontpopte Koks&Tales zichzelf al snel tot een ware trekpleister voor eenieder die houdt van een smakelijke cocktail.

Koks&Tales werd ingericht in een gezellig en stijlvol decor die doet denken aan de jaren ’30. Naast de heerlijke creaties van mixologist en eigenaar Rob Biesmans, biedt dit oord van plezier ook een heel assortiment klassieke cocktails en bieren aan.

Op geregelde basis wordt de gezelligheid in Koks&Tales nóg verder opgevoerd met live jazz-muziek uitgevoerd door toppianiosten. Je hoort het al, je kan niet veel redenen meer verzinnen om níét te profiteren van ’t schone leven bij Koks&Tales. Ook wij kunnen dat beamen.

TIP: Probeer zeker eens de Monkeypunch!

Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails  Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails  Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails

Koks&Tales
Schrijnwerkersstraat 9, 3500 Hasselt
www.koksandtales.com

 

El Bocado

El Bocado is een stukje authentiek Spanje in het centrum van Hasselt. Het is de ideale locatie om even te verpozen in het land van de flamenco, siêsta en paëlla.

Deze sfeervolle stek bewijst zich al jaren als de uitgelezen plaats om helemaal in mediterraanse sferen te komen in aanwezigheid van de obligate portie tapas, verschillende cava’s en wijnen, maar ook… met heerlijke cocktails!

De gezellige bar en inrichting maken van El Bocado een trekpleister voor wie zin heeft in een stevige dosis gezelligheid. Bovendien zijn de cocktails van een aanvaardbare prijs, waardoor dat je er al helemaal niet je broek aan scheurt. Dus snel naar El Bocado! Waar wacht je nog op?

TIP: Probeer zeker eens de Caribbean Breeze!

Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails  Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails  Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails

El Bocado
Dokter Willemsstraat 10, 3500 Hasselt
www.elbocado.be

 

Entourage Bar

Deze aperitief- en wijnbar biedt je de keuze uit tientallen cocktails en heerlijke wijnen. Ben je een levensgenieter en drink je wel eens graag een lekkere cocktail, Entourage Bar heeft alles in huis om het jouw naar je goesting te maken. Bij Entourage Bar is het namelijk altijd gin o’clock!

In deze trendy locatie krijg je cocktails voorgeschoteld die met kwaliteit en liefde voor het vak worden afgewerkt. Het smaakvolle decor zorgt bovendien voor de ideale setting om op vrijdag- of zaterdagavond stijlvol te genieten.

De sympathieke en energieke bediening laat je relaxed genieten van de uitgebreide gin- en cocktailkaart die Entourage Bar te bieden heeft. Keep calm and have a cocktail!

TIP: Onze aanrader?  Élke gin-cocktail!

Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails  Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails  Hasselt Winkelstad - De lekkerste cocktails

Entourage Bar
Persoonstraat 40, 3500 Hasselt
www.entouragehasselt.be