Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title De leukste Hasseltse jeneverbelevenissen

De leukste Hasseltse jeneverbelevenissen

De leukste Hasseltse jeneverbelevenissen

De leukste Hasseltse jeneverbelevenissen

Nog twee nachtjes slapen, en dan is het zover. Dan breekt een van de leukste weekends van het jaar aan, want de jaarlijkse Jeneverfeesten barsten weer los! Op 14 en 15 oktober staat de Hoofdstad van de Smaak namelijk helemaal in het teken van dit smakelijke streekproduct. Een onvergetelijk weekend waarin we zullen mogen baden in de herfstzon terwijl we nippen van een borreltje plezier. Wat kan je nog meer wensen?

In de aanloop naar de Jeneverfeesten geven we je de leukste jeneverbelevenissen mee die je kan aandoen in Hasselt.


Het Jenevermuseum (& het proeflokaal)

Wist je dat er in de 19de eeuw jaarlijks 9,5 liter jenever per Belg gedronken werd? Ook vandaag is jenever nog altijd populair. Al meer dan 500 jaar spelen stokers met ingrediënten en technieken, op zoek naar de perfecte variant van jenever. En omdat Hasselt een speciale band heeft met dit Europees erkende streekproduct, is een bezoekje aan het Jenevermuseum zeker de moeite waard.

Naast de geschiedenis van dit gedistilleerde drankje, leer je in het Jenevermuseum ook meer over het productieproces, het brede spectrum aan smaken en de verschillende types jenever. In het proeflokaal kan je bovendien zelf de heerlijke smaak van jenever ervaren en uitmaken welke smaak jouw voorkeur wegdraagt. Allen daarheen dus!

Tip:  Breng nog tot tot 7 januari een bezoekje aan de expo ‘Booze in Hollywood’ in het Jenevermuseum. Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Paul Newman, Sean Connery: ze hielden/houden van hun booze. Verhalenzoekster Birgit Krols verzamelde iconische foto’s van verschillende celebrities met een glas in hun hand. Een selectie wordt getoond in het Jenevermuseum én in een groot aantal horecazaken in het centrum.

> Jenevermuseum: Witte Nonnenstraat 19, 3500 Hasselt.

 

Streekwinkel Lekker Limburgs

Lekker Limburgs opende zijn deuren al in 1987 en wordt vandaag gerund door Peter en Geert. Het is een unieke streekproductenwinkel in retro-stijl met een uitgebreid assortiment aan Limburgse, maar ook Vlaamse lekkernijen en delicatessen. Je kan er niet alleen terecht voor het assortiment aan Hasseltse jenevers, maar ook voor andere gedistilleerde dranken uit de streek.

> Lekker Limburgs: Kuringersteenweg 161, 3500 Hasselt.

 

De jeneverroute

Met de Jeneverroute-app beleef je het rijke Hasseltse jeneververleden. Je wandelt door de stad, ontdekt de verborgen verhalen achter de gevels van de vroegere stokerijen en beluistert anekdotes over jenever. Geluidsfragmenten, filmpjes en beeldmateriaal laten je proeven van de jenevergeschiedenis van de stad.

> De gratis app vind je hier voor Apple, en hier voor Android.

 

Jeneverfeesten 2017

De Hasseltse Jeneverfeesten zijn een van de grootste stadsfeesten van België. Twee dagen lang borrelt de hele stad van activiteiten, muziek en straatanimatie, culinaire hoogstandjes, optochten, intronisaties, een kelnerwedloop, markten, tentoonstellingen, jeneverspuitende beeldfonteintjes en andere gekke toestanden. En dat allemaal als ode aan de Hasseltse jenever.

Voor de gelegenheid wordt ook de speciale Museumjenever 2017 voorgesteld, die speciaal gebrouwen werd voor de Jeneverfeesten.

> Jeneverfeesten: Zaterdag 14 en zondag 15 oktober, in het centrum van Hasselt.