Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title De meest charmante zaakjes van Hasselt, volgens Hanna Simons

De meest charmante zaakjes van Hasselt, volgens Hanna Simons

De meest charmante zaakjes van Hasselt, volgens Hanna Simons

De meest charmante zaakjes van Hasselt, volgens Hanna Simons

In samenwerking met het innovatieve getrouwheidsprogramma Joyn presenteren we je vandaag een unieke kijk op Hasselt en zijn vele toffe zaakjes door middel van een speciale podcast.

Vergezeld door Hanna Simons, communicatiemedewerker bij C-mine Genk enerzijds en influencer/up-cycler/vegetariër anderzijds, wandelen we door minder bekende straatjes en steegjes van het Hasseltse stadscentrum, en gaan we op zoek naar enkele markante handelszaken.

Huis Pauwels Spaenjers & Multiple Gallery (Maastrichterstraat 66)

In de Maastrichterstraat, in de volksmond beter gekend als het Gouden Straatje vanwege de vele juweliers, stappen we Huis Pauwels Spaenjers binnen. Hier ontwerpt het goudsmid-duo Kitty Spaenjers en Audi Pauwels hedendaagse juwelen zoals ringen, halssnoeren en oorhangers. In de naburige galerij Multiple presenteren ze elke 5 à 7 weken het werk van innoverende juweelontwerpers uit binnen- en buitenland.

Botanique (Zuivelmarkt 11)

Botanique is een hippe hotspot voor gezonde en culinaire burgers en salades. Mede door de vernieuwende smaken en het gebruik van dagverse producten werd Botanique onlangs verkozen tot een van de beste hamburgerrestaurants in België. Of je nu een echte foodie bent of meer houdt van klassieke bereidingen, met meer dan 30 burgers en salades vindt zowel de vegetariër als de omnivoor zijn weg naar Botanique.

Sessa (Dorpsstraat 28)

We zetten onze weg verder naar de hippe buurt rond de Dorpsstraat. Daar stappen we Sessa binnen, een boetiek die uitpakt met kinderkleding en modieuze kledij voor zowel mannen als vrouwen. Zaakvoerder Babs ontvangt ons met open armen. Sessa is niet zomaar een kledingzaak zonder meer, maar hanteert een unieke invalshoek. Elk kledingstuk wordt geproduceerd met een ecologisch verhaal, zoals bijvoorbeeld het gebruik van biologisch katoen. Op zoek naar een fraaie (en ecologisch bewuste) outfit? Spring dan zeker eens binnen in deze bijzondere kledingzaak.

Oui (Aldestraat 50)

Een zaak die we volgens Hanna zeker niet mogen overslaan is OUI. Deze conceptstore presenteert je een knap assortiment aan Scandinavisch design en cadeau-artikelen. Met haar origineel en apart aanbod, artikelen die je bovendien niet snel ergens anders kan vinden, weet je precies niet naar waar eerst kijken. Zoek je een tof gadget of wil je je interieur opfrissen met een uniek stuk? Dan ben je bij OUI zeker aan het juiste adres.

Soup & Co (Aldestraat 32)

Afsluiten doen we bij Soup & Co, een bijzonder eetzaakje waar je je onmiddellijk op je gemak voelt. Daar helpt het erg gezellige interieur mee, maar vooral de warmte van eigenaars Wim en Astrid. Bij Soup & Co kan je niet alleen terecht voor een heerlijke, dagverse soep, maar ook voor goed belegde boerenboterhammen, verfrissende salades en koude pasta’s. Als je een klein hongertje voelt opkomen tijdens het shoppen, laat dan zeker Soup & Co niet links liggen.

 

  • Joyn is een vernieuwend winkelconcept en betreft een digitale klantenkaart voor verschillende handelszaken tegelijkertijd, die stimuleert om lokaal te kopen. Bovendien kan je sparen voor leuke beloningen. Meer weten over Joyn? Neem dan een kijkje op www.joyn.be.