Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title In de kijker: Cosine Concept Store

In de kijker: Cosine Concept Store

In de kijker: Cosine Concept Store

In de kijker: Cosine Concept Store

Een totaalconcept waar je in een ongedwongen sfeer terechtkan voor kledij, accessoires én juwelen. Dat is Cosine Concept Store. Styliste/visagiste Yasmine Reck en uurwerkmaker/goudsmid Bart Huysman sloegen zo’n vijf jaar geleden de handen in elkaar om hun droom waar te maken. Met succes werd Cosine boven het doopvont gehouden.  

Zo’n drietal maanden geleden lanceerde Cosine ‘Clothes by Cosine’, waarmee ze hun juweliers- en handtassenzaak naar een nieuw niveau tilden. Met de toevoeging van deze knappe kledinglijn willen ze de modebewuste vrouw van vandaag zo persoonlijk mogelijk bij te staan in hun zoektocht naar hippe en modieuze kledij. Maar Cosine is méér dan enkel kledij. Het is eveneens the place to be voor trendy juwelen en polshorloges die in de smaak vallen bij zowel stijlvolle en modebewuste dames als bij heren.  

Dringend tijd dus voor een uitgebreide kennismaking en innemend gesprek met twee aangename karakters. We stappen vol anticipatie binnen in de wondere wereld van Cosine, ontdekken het unieke assortiment, en schudden de hand.

 

Hasselt Winkelstad - Cosine Concept Store

Dag Bart en Yasmine, dank je wel voor de leuke ontvangst en smakelijke koffie. Om meteen met de deur in huis te vallen: Zou je Cosine Concept Store kort kunnen omschrijven aan onze lezers?

BART: Heel graag gedaan! Om Cosine te omschrijven denk ik in feite aan twee termen waar ik moeilijk tussen kan kiezen. In de eerste plaats is Cosine een ‘conceptwinkel’. Dit dekt de gehele lading van wat we doen. Maar meer specifiek zou ik het label ‘kwaliteit’ op onze winkel durven plakken. Als goudsmid en uurwerkmaker probeer ik de ringen die ik zelf maak in de meest hoogwaardige kwaliteit te produceren. Dat is mijn streefdoel en daar ben ik erg trots op. Mijn vader heeft bovendien altijd diamant geslepen, en hij kent de wereld door en door. Hij kiest ook zelf zijn stenen uit bij de diamantair waar hij al 30 jaar mee samenwerkt. Hij selecteert de allerbeste en zuiverste diamanten. Op kwaliteit teren we, en het is ook daarin dat we het verschil maken.

Als ik je zo bezighoor, dan denk ik aan 1 woord: vakliefde. Klopt dat? 

BART: Absoluut! Als ik bijvoorbeeld mijn trouwringen verkoop, dan geef ik met veel zorg uitleg, en dat appreciëren klanten e-norm. Bij de meeste juweliers worden de ringen verkocht door verkoopsters, en meestal is de eigenaar ook geen goudsmid of uurwerkmaker. Dat is hier nog wel. Je komt dus direct in contact met de vakspecialist.

Hoe uit zich die vakliefde dan specifiek?

BART: Ten eerste steek ik erg veel zorg in mijn werk. Maar dat geldt ook in mijn omgang naar klanten toe. Als ik een collectie laat zien, dan geef ik de voor- en nadelen van elk model. Bij andere juweliers worden meestal enkel de voordelen in je gezicht geduwd, maar ik vind het belangrijk om de mensen op een eerlijke en volledige wijze te informeren.

Yasmine, je zakelijke partner is tevens je persoonlijke partner. Vormen jullie een sterk team?

Yasmine: Dat weet ik zeker! (Lacht) We zijn erg complementair. Bart is uurwerkmaker en goudsmid. Hij staat in voor het atelier, voor de verkoop van de juwelen, de uurwerken, de reparaties, en ga zo maar verder. Ikzelf ben meer bezig met de kleding en de handtassen. Ik ben heel fel geïnteresseerd in de mode en volg het op de voet. Zo kunnen we heel snel inspelen op wat er tegenwoordig trendy is.

Eén ding viel me onmiddellijk op. Vanaf dat je hier binnenwandelt, word je ondergedompeld in een gezellige omgeving. Is dat een belangrijke troef?

BART: Ja, ik denk het wel. We willen een persoonlijke aanpak creëren. Maar dat is vooral de verdienste van Yasmine, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen.

YASMINE: Ik vind het heel belangrijk om een warme, familiale sfeer te creëren. Vandaar ook de naam ‘Cosine’, afgeleid van het Engelse woord voor gezellig: cosy. Mensen moeten zich goed voelen.

Dat is zeker gelukt! Zijn er nog andere redenen waarom mensen blijven terugkomen?

BART: Mensen vinden het heel gemakkelijk en leuk dat ze hier voor de deur kunnen parkeren. We liggen uit het centrum (op de Kempische Steenweg, nvdr) en zijn makkelijk bereikbaar. Mensen moeten dus niet meer eerst een parkeerplek zoeken, helemaal naar de winkel gaan, en terugkeren. Hier parkeer je je wagen, je komt binnen, en op 5 minuutjes kan je terug weg zijn.

YASMINE: Ook de herstellingen van juwelen gebeuren in eigen atelier, en dat is wel een sterkte. Bij andere juweliers gebeurt het veelal dat je juwelen worden opgestuurd naar een extern atelier, maar bij ons gebeurt alles ter plekke en persoonlijk. Zo kan er ook niks fout of verloren gaan.

 

Hasselt Winkelstad - Cosine Concept Store   Hasselt Winkelstad - Cosine Concept Store  Hasselt Winkelstad - Cosine Concept Store

Ik merk ook dat jullie heel gastvrij zijn. Dat is iets wat vooral in Limburg wel erg geapprecieerd wordt neem ik aan?

YASMINE: Inderdaad. In grote ketens ben je een nummertje, en dat is iets wat wij totaal niet willen. Als we klanten zien die vorige week zijn binnengekomen, dan vragen we als alles goed is, als de kledij die ze gekocht hebben hen aanstond, enzovoort. Die persoonlijke touch is iets wat we heel belangrijk vinden.

Verklaart dat het succes van Cosine?

YASMINE: Mogelijk wel. Mensen zijn bereid om naar een kleine zelfstandige te gaan, als ze die service en die warmte krijgen.

Geldt dat extra voor juwelen?

YASMINE: Toch wel. Een juwelier moet je vertrouwen. Voor veel mensen zijn juwelen hun dierbaarste bezit, vol symbolische waarde. En dus gaan mensen op zoek naar een juwelier die ze echt kunnen vertrouwen.

Dan zijn ze hier wel op het juiste adres. Maar Cosine beperkt zich natuurlijk niet alleen tot juwelen…

YASMINE: Naast juwelen bieden we ook kledij, handtassen, uurwerken en andere accessoires aan. We hebben gekozen om samen te werken met kwalitatieve merken, die bovendien betaalbaar zijn. Ook spelen we in op de allerlaatste modetrends, zodat we steeds een hip en modieus aanbod kunnen voorzien.

En met dit idee werd enkele maanden geleden ‘Clothes by Cosine’ geboren. Was het een bewuste keuze om fast fashion te vermijden?

YASMINE: Ja, je zou kunnen zeggen dat Cosine de volgende stap in het rijtje is. We richten ons meer op merkkledij, maar wel merkkledij tegen een betaalbare prijs. Zo werken we bijvoorbeeld graag met toffe Nederlandse, Spaanse en Deense merken.

Hoe bevalt de combinatie om juwelen en mode samen aan te bieden?

 YASMINE: Eigenlijk heel goed. Mensen komen binnen, en komen totaal gekleed terug naar buiten. We kleden ons cliënteel dus van kop tot teen, en die combinatie werkt wel! Vroeger kwamen mensen eerder met hun outfit naar hier, en daar zochten we mooie, passende juwelen bij. Nu voorzien we hen van het hele pakket.

Iets anders nu. Welke ervaring of gebeurtenis zal je niet snel vergeten?

YASMINE: Heel recent nog, is er een kennis van ons gestorven. Die man was veertig jaar en liet een vrouw en twee dochtertjes achter. Voor de verjaardag van een dochter hebben we een armbandje gemaakt met de vingerafdruk van haar papa in een medaillonetje verwerkt. Het was iets heel persoonlijks en ook ontroerend. En zij was er enorm blij mee. Dat doet goed.

Yasmine en Bart, hartelijk bedankt voor dit leuke gesprek! We wensen jullie nog enorm veel succes met jullie prachtige zaak, en veel geluk in het leven.

(SAMEN): Dank je wel!

 

Cosine Concept Store
Kempische Steenweg 503, Kiewit – Hasselt 

www.cosine.be