Radius: Uit
Radius: km
Set radius for geolocation
post-title Vegetarisch smullen in Hasselt!

Vegetarisch smullen in Hasselt!

Vegetarisch smullen in Hasselt!

Vegetarisch smullen in Hasselt!

Ons ecologisch bewustzijn groeit alsmaar, en terecht. De impact van vlees eten op het milieu en onze gezondheid is moeilijk te onderschatten. Daarom dat steeds meer Belgen er voor kiezen één (of alle) dag(en) vegetarisch te eten. Wat extra leuk is, is dat vegetarisch eten verrassend lekker en heerlijk gezond kan zijn. Zeker in Hasselt!

Vegetarische recepten zijn er bovendien in alle soorten en maten. Wraps met humus, curry met ei of toast met avocado… what’s not to like?  Ben je een liefhebber van lekker, gezond en plantaardig eten? Bezoek dan zeker eens één van deze smakelijke adresjes! 

 

Preuverie 

De Preuverie is een klein, maar gezellig restaurant in het centrum van Hasselt. De immer guitige chef Peter Van Brussel zorgt er voor een breed scala aan gastronomische specialiteiten. Het restaurant is veggie- en vegan-friendly, maar heeft ook vlees en vis op de kaart. Aangenaam als je gezelschap het niet zo heeft begrepen op een vleesloze maaltijd.

Tafelen bij De Preuverie staat steeds garant voor een gezellige en sfeervolle avond. Er wordt gewerkt met seizoensgebonden en verse groenten, en dat merk je. De creativiteit van chef Peter zorgt ervoor dat je je verschillende niet-alledaagse gerechten kan laten smaken, die steeds met erg veel liefde worden bereid. Zo raden we je zeker de gevulde artisjok aan.

Van een ‘slow dinner’ tot ‘take-away’, en van unieke vegetarische gerechten tot een zomerse barbecue op het terras. De heerlijke smaken bij Preuverie zullen nog lang na je vertrek blijven nazinderen op je smaakpapillen.

 

Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - Preuverie   Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - Preuverie  Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - Preuverie
Preuverie – Paardsdemerstraat 21, 3500 Hasselt
www.preuverie.be 

 

De Levensboom

De levensboom omschrijft zichzelf als een biologisch-vegetarisch natuurvoedingsrestaurant. Al jarenlang wordt er gestreefd naar het bereiden van evenwichtige maaltijden met zoveel mogelijk biologische, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

De basisingrediënten waarmee De Levensboom werkt zijn vooral verse biologische groenten en volle granen zoals rijst, gierst, quinoa, couscous, enz. Ter vervanging van vlees, waarmee we allen opgroeiden, wordt er gebruik gemaakt van eiwitrijke producten zoals tofu, seitan, tempeh, azukibonen, linzen, kikkererwten, enz. Daarnaast zijn ook zaden, pitten, kiemen en zeewieren belangrijke ingrediënten in de bereidingen.

Zin om heerlijk vegetarisch te tafelen? Zak dan af naar het Leopoldplein en laat je verrassen door de heerlijke schilderijtjes op je bord en de gezellige sfeer die De Levensboom uitstraalt.

 

Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - De Levensboom  Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - De Levensboom  Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - De Levensboom
De Levensboom – Leopoldplein 44, 3500 Hasselt
www.restaurantdelevensboom.be

 

Zuppa Soupbar

In Zuppa kan je genieten van een grote of kleine soep op maat van goesting of honger. Dagelijks bereiden ze een zestal verse soepen met aparte smaken in een ruimere variatie.

Bij elke soep hoort ook ovenvers brood, boter en een appeltje achteraf. Zuppa heeft zowel een suggestiemenu als een menukaart, alles aan betaalbare prijzen. Ook sapjes en wijn van eerlijke handel van de Wereldwinkel worden geserveerd.

Bij Zuppa proef je de liefde waarmee de soepen worden bereid. Zaakvoerder Heleen is gepassioneerd over gezond voedsel, en dat straalt ervan af. Haar creativiteit viert ze niet alleen bot in haar heerlijke soepgerechten, maar ook op de leuke blog Soepsimpel.be.

 

Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - Zuppa Soupbar  Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - Zuppa Soupbar  Hasselt Winkelstad - Vegetarisch tafelen - Zuppa Soupbar
Zuppa Soupbar – Botermarkt 13, 3500 Hasselt
www.zuppasoupbar.be

Willekeurige locaties